Crispy pork, schnitzel med asiatisk vri Ingefær, hvitløk og chili er den asiatiske treenighet i matlagingen. Sammen med panert og sprøtt svinekjøtt og en syrlig pesto får du hele det asiatiske kontinentet på en tallerken.
Ovnsbakte beter med byggotto Spis mer grønt i høst! Bakte beter, indiskinspirert yoghurtdressing og mettende byggryn er usedvanlig digg – og usedvanlig bra for deg.
Raus høstblings med roastbiff Gi brødskiven din en skikkelig raus topping med smak av høst. Less på, topp opp og nyt årets høyeste høstsmørbrød. «The more the merrier», mener sørlandskokken Rolf Øygarden.
Arancini med romescosaus Italienske risottoboller med spansk saus. På Sicilia kaller de disse gylne bollene arancini, små appelsiner. Romesco er en kald saus fra Catalonia som lages på paprika, tomater og mandler.
Brusbollekake Putt appelsinbrus, sjokolade, vaniljekrem og appelsin i gjærbaksten – og dermed har du høytidens ultimate påskekake!
Den norske versjonen av «french toast» Gjør en vri på frokostvanene dine. Unn deg en skikkelig digg frokost. Både små og store elsker arme riddere.
Sitronpasta Sitronpasta, pasta al limone, er forbløffende enkelt og fantastisk godt. Pasta, frisk sitron, pepper og fløte i en vidunderlig kombinasjon, som får gjestene dine til å applaudere og rope bravissimo!
Vintercaprese Capresesalaten består oftest av tomater og mozzarellaost. I denne varianten har vi erstattet tomatene med appelsiner og toppet med spekeskinke.
Våre beste av havet sin rettar Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst. Av Ingvill Bjorland
Pad thai Pad thai er en favoritt fra Thailand. Den er ikke vanskelig å lage, men krever litt arbeid. Resultatet blir himmelsk godt.
Mini-paier med deilig variert fyll Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.
Churros med karamellsaus Sprøtt og herlig godt spansk bakverk. Churros friteres gylne, dyppes i kanelsukker og serveres gjerne med en god dipp. Denne gangen er det karamellsaus.
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland