Sami carbonara med en tre-tallerken. grønne lader, ost og tyttebær som garnityr.

Kokk Elle Save Gaup-Oskal moderniserer samisk tradisjonsmat på sin Instagram.

Foto: Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal

Sami carbonara

Samisk møter italiensk – og har til felles at de er gode på rene og ekte smaker. Har du lyst å imponere gjestene med en enkel og snadder rett med eksklusive råvarer, da går du for denne.

Slik gjør du

Gjennomstek kjøttet i en varm stekepanne med god dæsj smør. Ta pannen vekk fra varmen.

Bland eggeplommer og revet parmesan i en skål (Legg til side litt revet parmesan til pynt om du vil).

Ha rikelig med vann og salt i en kasserolle. (1 ss salt per liter vann) Kok opp, la det småkoke til al dente (rett før den er helt gjennom kokt).

Ta vare på 1 dl pastavann før pastaen siles.

Varm stekepannen til suovas, stek den kort på sterk varme og skru ned varmen til lavest temperatur.

Ha pasta, parmesanblanding og pastavannet over kjøttet.

Bland alt godt sammen og la parmesanblandingen smelte godt til en fin saus.

Server sami carbonara med litt nykvernet pepper, ferske tyttebær og finhakkede urter.

Tips

Reinsdyrkjøtt får du ofte kjøpt hos din lokale slakter/kjøttbutikk.

Kilde: Elle Save Johansdatter Gaup-Oskal