Slik gjør du
Pisk rømmen stiv, ha i pepperrot og smak til med salt og sitronsaft. Sett blandingen i kjøleskap og la den sette seg noen minutter før den serveres.
Stek rugskivene i 2-3 minutter i solsikkeolje på middels varme til de er gylne og sprø. La dem dryppe av på et klede. Dryss på litt salt.
Skjær laksen i ca. 1 cm tynne skiver og legg dem på et fat. Mariner fiskeskivene i olivenolje og sitronsaft og dryss over salt og pepper.
Høvle agurken i tynne bånd, mariner den i syltelaken (se under Tips) og anrett den over laksen.
Retten toppes med skiver av rødløk, klikker av ørretrogn, avrugakaviar, reddik i skiver, engsyre og krondill. Avslutt det hele med rugchips og topper av pepperrotkrem.
Tips
*Syltelake
1 dl sukker
2 dl hvitvinseddik
3 dl vann
10 hele pepperkorn
1/2 laurbærblad
Kok opp sukker med eddik og vann. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La det koke på middels varme i 3-4 minutter. Avkjøl og oppbevar på glass i kjøleskapet.