Rødklål

Rødkål laget med husholdningssaft, rødvin og rødvinseddik.

Foto: NRK

Rødkål til ribbe

Mesterkokk Bent Stiansen bruker et syrlig eple i rødkålen. Den kan lages opp til fire dager før middagen skal serveres.

Slik gjør du

Finsnitt rødkål og ha i en kjele med revet eple, saft, rødvin, eddik og rødvin. Tilsett krydder og kok kålen i 1 ½ time med lokk til den blir myk og smakfull.

Kok kålen de siste 30 minuttene uten lokk slik at kraften blir kokt ned og tilslutt tilsettes ribbefett for å sette en ekstra smak på kålen.

Kok gjerne en stor kjele, så har du rødkål til flere middager i julen.

Tips

Oppskrift: Ribbe med brun saus

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Bent Stiansen i «Kvelden før kvelden» i 2013 og 2014