For andre år på rad er det stjernekokken fra Bergen som lager julemiddagen i TV-serien «Kvelden før kvelden». Christopher Haatuft har ekstra fokus på gode grønnsaker som gir en litt friskere julemat.
I USA er de ikke så opptatt av den sprø svoren. Og mange kjøper julemiddagen på take away. En av favorittene er den kinesiskinspirerte ribben med søt-sur saus.
Christopher Haatuft lager en litt friskere riskrem ved å bruke pisket seterrømme i stedet for krem. Ristede pekannøtter i lønnesirup, madeirakokte rosiner og halve druer topper riskremen.
Christopher Haatuft lager fancy pinnekjøtt. Han mener vi må kunne utvikle oss, ikke bare gjøre alt på tradisjonelt vis. Så han henter inspirasjon fra Frankrike. Pinnekjøttet blir servert med saus med solbærlikør, dampede neper og bakt jordskokk.
Christopher Haatuft ønsker at vi skal gi litt mer kjærlighet til grønnsakene og dermed få en litt friskere julemat. Ribben serveres med rosenkål og bacon og en fløyelsmyk gulrotpuré. Sausen får sennepssmak både fra England og Frankrike.
Dette er trioen som sikrer julestemningen lillejulaften. Michelin-kokk Christopher Haatuft står bak kveldens imponerende meny. Årets brune julesaus er en halv kokkeutdannelse, sier han.
Her har du en halv kokkeutdannelse i en liten saus, ifølge Michelin-kokk Christopher Haatuft. Dette er virkelig god og brun julesaus verdig en hvilken som helst ribbe og julemiddag med surkål og svisker.
Kokk Christopher Haatuft mener at filippinerne faktisk gjør det hakket bedre enn oss med ribba. Og han deler denne svingode vinner-ribba med oss, som den filippinske kokken Tom Cunanan gjorde med ham.