Rødbetsuppe

Rødbetsuppe med crème fraîche-hjerter.

Foto: Knertitten barnehage

Rødbetsuppe

Knertitten barnehage i Rakkestad i Østfold har laget en hjertevarm rødbetsuppe til TV-aksjonen 2018.

Slik gjør du

Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrøtter, potet og rødbeter, og kutt i grove terninger.

Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i cirka 5 minutter. Ha gulrøtter, potet og rødbeter i kjelen sammen. La det småputre på lav varme i 10 minutter.

Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 35–40 minutter med lokket på, til rødbetene er møre.

Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Ha oppi fløten. Smak suppen til med litt limesaft, salt og pepper. Server suppen toppet med en skje crème fraîche og litt timian.

Tips

Forslag til tilbehør til rødbetsuppen:

  • Grønnkålchips
  • Focaccia
  • Nachos chips laget av fullkorntortilla lomper, som er stekt i ovnen med salt og pepper.

Grønnkålchips

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Skyll og rens grønnkålen. Riv bladene i grove biter. Legg grønnkålbitene på en stekeplate med bakepapir. Ha olje og salt over grønnkålen. Stek til grønnkålen blir sprø.

Kilde: Knertitten barnehage