Thailandsk fargerik suppe med scampi, sopp og dryss av koriander.

Kjapp og nydelig tradisjonssuppe fra Thailand med scampi og sopp.

Foto: Elisaebeth Le / Alt asiatisk

Thailandsk suppe – Tom Yum Goong

Tom Yum er den perfekte varme og syrlige suppen til kjølige norske kvelder. Kjapp å lage er den også. Denne scampisuppen med sopp passer godt til både ris og nudler.

Slik gjør du

Ha vann, galanga, revne sitronblader, chili, sjalottløk og sitrongress i en kjele på middels høy varme.

Skru opp til høy varme. Når vannet koker, tilsetter du scampi, tomater og sopp, og smak til med lime.

Tilsett scampi, tomater og sopp når kraften fosskoker.

Når scampiene er gjennomkokte, etter noen få minutter, er suppen klar til servering.

Server gjerne med ris eller nudler, og dryss koriander over suppen.

Tips

Tom yum paste, galanga, sitrongress og thai chili finner du i asiatiske matbutikker.

Du kan også bruke vanlig chili.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk