Soppsuppe

Soppsuppen anrettes med urter, brødkrutonger og litt stekt sopp.

Foto: DR

Soppsuppe à la Thomas Herman

Deilig kremet soppsuppe med bacon. På sensommeren og høsten er det sopp å finne ute i naturen. Ellers om året finner man et godt utvalg av sopp i butikken. Det er et godt alternativ.

Slik gjør du

Skrell sjalottløk og hvitløk og hakk begge deler grovt. Rengjør og grovhakk soppen.

Brun smør i en gryte og tilsett sjalottløk, hvitløk, timian og bacon. Tilsett soppen etter noen minutter og surr blandingen videre noen minutter til soppen slipper litt væske. La væsken koke inn til det halve og tilsett sherry.

Kok soppkraft og sherry nesten inn. Tilsett hønsekraft og fløte og kok i cirka 20 minutter til alt er helt mørt.

Fjern bacon og timiankvistene og kjør suppen med en stavmikser til alt er blandet og suppen har en jevn konsistens. Dersom suppen er for tykk kan du spe med litt ekstra hønsekraft.

Smak til med salt, pepper og litt sherryeddik og eventuelt litt sitronsaft. Pisk deretter inn litt kaldt smør og crème fraîche. I siste øyeblikk kan suppen smakes til med et par dråper sherry.

Server med litt ekstra ristet sopp i bunn av tallerkenen og brødkrutonger.

Tips

Flere oppskrifter fra samme program:

Terte med kantareller

Fra DR:

Carpaccio av steinsopp

Steinsopp crème brûlée

Sopp yakitori

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat: Fra skogen»/DR