Slik gjør du
Rens rekene.
Legg rekeskallet utover et stekebrett kledd med aluminiumsfolie/bakepapir. Stek rekeskallet ved 180 grader i ca. 15-20 minutter til skallet blir «sprøtt».
Rens og kutt alle grønnsakene i små biter, og grovhakk tomatene. Varm oljen i en romslig kasserolle, og fres grønnsakene (vent med tomatene) under omrøring til grønnsakene begynner å mykne uten å få farge. Tilsett tomatpuré og pernod. Fres videre i et par tre minutter. Ha i rekeskallet, og knus det med en tresleiv. Tilsett tomater, estragon og vann. Kok opp, og la kraften småputre/trekke i ca. 45 minutter.
Sil kraften over i en ny kasserolle. Vær nøye med å presse all væsken ut av rekeskallet. Tilsett fløte og kok kraften (nesten fosskoke) videre i 10 minutter. Hvis suppen nå virker tynn kan du gjerne jevne den med et par spiseskjeer maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Pisk til slutt inn smøret, og smak suppen til med salt og pepper.
Fordel rensede reker i suppetallerkener, og slå varm suppe over. Pynt med friske urter. Serveres med godt brød og gjerne litt aioli.
Tips
- Oppskrift:
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+