Rekesuppe «Reker i snøen»

Litt ekstra chili eller kajennepepper fremhever skalldyrsmaken i rekesuppen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Rekesuppe «Reker i snøen»

Lise Finckenhagen steker rekeskallet i ovnen før hun koker kraft på det. Det blir en deilig rekesuppe, som kan serveres med godt brød og aioli.

Slik gjør du

Rens rekene.

Legg rekeskallet utover et stekebrett kledd med aluminiumsfolie/bakepapir. Stek rekeskallet ved 180 grader i ca. 15-20 minutter til skallet blir «sprøtt».

Rens og kutt alle grønnsakene i små biter, og grovhakk tomatene. Varm oljen i en romslig kasserolle, og fres grønnsakene (vent med tomatene) under omrøring til grønnsakene begynner å mykne uten å få farge. Tilsett tomatpuré og pernod. Fres videre i et par tre minutter. Ha i rekeskallet, og knus det med en tresleiv. Tilsett tomater, estragon og vann. Kok opp, og la kraften småputre/trekke i ca. 45 minutter.

Sil kraften over i en ny kasserolle. Vær nøye med å presse all væsken ut av rekeskallet. Tilsett fløte og kok kraften (nesten fosskoke) videre i 10 minutter. Hvis suppen nå virker tynn kan du gjerne jevne den med et par spiseskjeer maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Pisk til slutt inn smøret, og smak suppen til med salt og pepper.

Fordel rensede reker i suppetallerkener, og slå varm suppe over. Pynt med friske urter. Serveres med godt brød og gjerne litt aioli.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+