Rekecarpaccio

Husk at sitronen er det siste som skal på rekene, rett før de skal spises.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Rekecarpaccio

Rå reker er ikke det letteste å få tak i. Men de blir en god forrett som carpaccio.

Slik gjør du

Rå reker er ikke lett å få tak i. Snakk med fiskehandleren. Når det er fjordrekesesong er det enklere. Velassorterte fiskehandlere og fiskeavdelinger i store supermarkeder bør også kunne skaffe rå reker fra Middelhavet, eller andre hav. Det skal ikke være store tigerreker. De fungerer ikke og smaker ikke på den rette måten. Små, rå reker er sødmefylte og fine i smaken.

Rekene trykkes flate med en smørkniv og smøres forsiktig ut på tallerkenen eller serveringsfatet. Ha på salt og pepper, litt olivenolje og ev. litt piment d'espelette. Ikke sitronsaft. Det skal gjesten ha på selv til slutt - akkurat når de skal spises. Det øyeblikket rekene får sitronsaft begynner de å bli kokt av sitronsyren og endrer farge og karakter. Så sitronsaften skal på helt til slutt.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR