Posegrøt med skinke

Byggrøt med krydder, mandler og rosiner blandes med brunt sukker og litt ekstra kokevann.

Foto: Spise med Price / DR

Posegrøt med skinke

Posegrøten blir som en slags risotto med byggryn. Og skinken ligner pulled pork. Oppskriften på posegrøt med skinke har røtter i den tidligere hollenderbyen Store Magleby, som ligger like ved Dragør på Amager.

Slik gjør du

Alle ingrediensene til grøten blandes og legges på et passende stykke ufarget tøy. En tøybleie eller et kjøkkenhåndkle kan brukes. Stoffet samles over grøten og bindes som en pose. Sørg for at det er god plass i posen, for grøten utvider seg mye under koking.

Ha posen i en stor gryte sammen med skinken. Fyll på med vann. Kok opp og sett så ned varmen. Legg på lokk og la det koke i omtrent halvannen time, til skinken og byggrynene er møre.

Hell innholdet i posen i en skål. Bland inn litt av kokevannet til konsistensen er passe grøtaktig.

Server grøten sammen med ekstra brunt-sukker-smurt landbrød med skiver av kokt skinke. Det kan være at det er skinkeskivene som gir størst glede blandt de spisende.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat (Spise med Price)/DR