Eplekake fra Samsø

Eplekake fra Samsø lages i brødform og serveres med pisket krem og gelépynt.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DK

Eplekake fra Samsø

Eplekaken fra Samsø er berømt i Danmark. Den originale oppskriften har brødrene Price fått hos Gudrun Holm. Hun lager eplekaken med Belle de Boskoop-epler. Kaken smaker litt annerledes enn andre eplekaker, siden den ikke er krydret med kanel, men med kardemomme og muskat.

Slik gjør du

Eplekaken bakes i to avlange former

Skrell eplene og skjær dem i mindre biter. Knus kavringene og ha dem i en bolle. Smelt smøret i en gryte. Tilsett melken. Hell melk og smør over kavringene. Bland inn sukkeret. La massen stå litt, til kavringene er myke. Tilsett eggene, rismel, kardemomme og revet muskat. Bland alt godt. Rør inn eplebitene.

Hell røren i to avlange former med bakepapir. Stek kakene en time på 170 grader. Når kakene er avkjølt, pyntes de med pisket krem og rød gelé.

  

Kilde: Gudrun Holm i TV-serien Munter mat/DR