Nettfrikadeller

Frikadellene er pakket i fettnett, for at de skal holde bedre sammen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Frikadeller i fettnett

Danske nettfrikadeller lages med både lever og hakket svinekjøtt. Farsen pakkes i fettnett før de stekes. Frikadellene har god smak av krydderne og urtene som tilsettes. Oppskriften er fra TV-serien Munter mat.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Leveren hakkes, ikke alt for fint, og blandes med hakket svinekjøtt, revet løk, krydder og egg. Hakk timian og salvie, og ha det i farsen.

Brett ut fettnettet og skjær firkantede stykker. Pakk skjeer av farsen inn i nettet. Fettnettet er med til å holde farsen sammen, den er ganske løs. Frikadellene skal være litt større enn vanlige frikadeller.

Stek frikadellene stille og rolig i litt smør og olje. Man kan også bare velge å brune dem, og så sette dem i ovnen og la dem steke ferdig der. Stuet spinat smaker godt til.