Nettfrikadeller

Frikadellene er pakket i fettnett, for at de skal holde bedre sammen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Frikadeller i fettnett

Danske nettfrikadeller lages med både lever og hakket svinekjøtt. Farsen pakkes i fettnett før de stekes. Frikadellene har god smak av krydderne og urtene som tilsettes. Oppskriften er fra TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Leveren hakkes, ikke alt for fint, og blandes med hakket svinekjøtt, revet løk, krydder og egg. Hakk timian og salvie, og ha det i farsen.

Brett ut fettnettet og skjær firkantede stykker. Pakk skjeer av farsen inn i nettet. Fettnettet er med til å holde farsen sammen, den er ganske løs. Frikadellene skal være litt større enn vanlige frikadeller.

Stek frikadellene stille og rolig i litt smør og olje. Man kan også bare velge å brune dem, og så sette dem i ovnen og la dem steke ferdig der. Stuet spinat smaker godt til.