Laster innhold, vennligst vent..
Polenta lasagne

Blandingen av finhakkede gulrøtter, stangselleri og løk er en god basis i mange italienske retter. Den brukes i kjøttsausen som inneholder både oksekjøtt, svinekjøtt og bacon.

Foto: Fra TV-seien Munter mat - på tur / DR

Polenta lasagne

Lagvis med polenta, kjøttsaus og ost som stekes i ovnen. Brødrene Price har byttet ut pastaplatene med polenta i sin venezianske lasagne.

Slik gjør du

Ragu alla Bolognese

Begynn med raguen - den skal småkoke lenge.

Løk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter finhakkes. Sauter løk og hvitløk i en gryte i rikelig med olivenolje til de blir myke. Tilsett selleri og gulrøtter og sauter til det faller sammen. Hell sherryeddiken i gryten og la den koke helt vekk. Sett varmen helt ned.

Stek finhakket pancetta i en panne. Den skal ikke sprøstekes, bare få farge. Sett den til side. Stek det hakkede oksekjøttet i samme panne. Tilsett olivenolje etter behov. Det er viktig at kjøttet blir brunet, så fortsett stekingen til all væske har fordampet. Ha kjøttet i gryten med grønnsakene. Brun oksekjøttet i terninger og svinekjøttet på samme måte og ha alt sammen i gryten med grønnsakene. Ha også pancettaen i gryten.

Kok inn pannen med hvitvin og skrap bunnen godt med en stekespade, så alt blir med. Hell innholdet i pannen i gryten. Tilsett tomatpuré. Tilsett oksebuljong til det akkurat dekker kjøtt og grønnsaker. Ha i krydderbuketten og en liten gaspose med nellik og stjerneanis. Legg på lokk og la kjøttsausen koke rolig i ca. 1 1/2 til 2 timer.

Tilsett melken og la raguen koke uten lokk til den har passende konsistens. Fisk ut krydderbuketten og gasposen og smak til med salt og pepper og ev. litt sukker.

Polenta

Mens raguen koker lages polentaen.

La hønsebuljongen koke opp i en gryte. Dryss i minuttpolentaen mens det piskes. La det koke i et par minutter mens det røres hele tiden. Ta gryten av platen og pisk inn smør og revet parmesan. Bre polentaen ut på en smurt stekeplate i ca. 1 cm tykkelse. Sett til avkjøling. Når den er helt avkjølt kan den skjæres i passe skiver.

Polenta lasagne

Smør en ildfast form og legg først et lag polentaskiver i bunnen. Så et lag ragu. Så skiver av mozzarella. Fortsett på samme måte til formen er fylt opp. Avslutt med polenta. Drypp over litt smeltet smør og revet parmesan og sett formen i stekeovnen på 200 °C i ca. 20 minutter til overflaten er gyllen.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR