Slik gjør du
Start med å koke risen. Det er trolig den som kommer til å ta lengst tid.
Skjær kyllingfiletene i biter, og stek dem kjapt i en tykkbunnet gryte eller stekepanne i en klunk med olje.
Mens kyllingen steker skreller du gulrøttene og skraper frøene ut av chilien. Kutt gulrøttene og paprikaen i terninger. Finhakk chilien.
Ha gulrot, paprika og chili sammen med kyllingen når den har fått litt farge.
Skrell og finhakk hvitløkfeddene og ingefæren, og ha i sammen med resten.
Lag en liten grop i midten av stekepannen eller gryten, og legg i et par teskjeer med curry paste. La karripastaen frese et par minutter i pannen. Tilsett litt mer olje dersom det er tørt i bunnen.
Samtidig som kyllingen og grønnsakene surrer, gjør du klart ingrediensene til sausen. Ha kremfløten, kokosmelken, kyllingbuljongen og soyasausen i en bolle. Rør maisennaen ut i en liten skvett med kaldt vann, og ha den i fløteblandingen.
Hell sausen over kyllingen og grønnsakene. Kok opp og la gryten trekke i 5–7 minutter, til den tykner og kyllingen er gjennomstekt.
Skvis over limesaft og smak til med salt rett før servering.
Server kyllinggryten med et dryss av frisk koriander, grovhakkede peanøtter og kokt ris.