Slik gjør du
Grønnsakene
Start med grønnsakene.
Skjær auberginene i skiver, dryss på salt og la de trekke med saltet i halvtime.
Skrell potetene og kutt dem i skiver (ikke for tynne). Stek dem i olje til de er møre. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Aubergineskivene klappes tørre og stekes også i pannen til de får litt farge. Ta dem opp og la dem dryppe av.
Squashene skjæres også i skiver og stekes på samme måte som resten.
Kjøttet
Hakk løk og hvitløk og fres i olivenolje til de begynner å ta litt farge.
Ha i kjøttdeigen og kutt den i biter mens den brunes.
Tilsett tomatpureen og la den steke i et minutt. Ha i hakkede tomater og litt ekstra vann slik at kjøttet akkurat blir dekket.
Rør i krydder og urter og bland det hele godt. La det surre under lokk i en time.
Hvis blandingen er for våt, fjern lokket for å la noe av væsken koke av.
Smak til med salt, pepper og sukker og la blandingen avkjøles litt.
Topping
Pisk eggene sammen med yoghurten. Smuldre fetaen i blandingen.
Riv fersk parmesan og ha alt sammen oppi, med salt og pepper.
I formen
Bruk en passende firkantet ildfast form med høye kanter.
Legg først et lag potetskiver, deretter et lag med aubergineskiver og til slutt et lag med squashskiver.
Kjøttblandingen fordeles så utover i formen, og toppes med ostesausen.
Riv ekstra parmesan over toppen og sett formen i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
La moussakaen hvile en halvtime før servering. En gresk salat er god som tilbehør.