Laster innhold, vennligst vent..
Syltet polkabete og jordskokk
Foto: Richard Nystad

Syltet polkabete og jordskokk

Syltede grønnsaker er perfekt tilskudd til salat, grillmat eller sandwich. Du kan sylte bortimot alt du kan tenke deg. Richard Nystads favoritt er rotgrønnsaker i tynne skiver med eller uten rødløk. I denne oppskriften bruker han jordskokk og polkabete.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til syltelaken i en liten kasserolle og kok opp slik at sukker og salt løser seg opp.

Skrell og deretter skjær grønnsakene i tynne skiver. Kok gjerne grønnsakene i 2-3 minutter i syltelaken. Dette bestemmer du sjøl.

Bruk et sterilisert glass med lokk og legg oppi krydder. Ha i grønnsakene med kokende syltelake over.

Snu glasset på hodet og avkjøl før det settes i kjøleskap.

Tips

Steriliser glasset ved å enten koke det i vann eller varme det i ovnen i 10 minutter på 150 grader. Dette er viktig for å få lang holdbarhet.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1.