Cacio e pepe

Helt enkle ingredienser blir smakfull italiensk pasta.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Pasta med pepper - cacio e pepe

Ost og pepper er hovedingrediensene i denne klassiske italienske spagettiretten. På samme måte som med all slags krydder, er det en god idé å riste pepperen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Knus pepperen grovt i en morter eller med et kjevle. Rist pepperen i en tørr panne som er stor nok til å romme all pastaen. Imens settes pastaen på kok i en gryte med rikelig med saltet vann.

Når pepperen er ristet i 2-3 minutter has en spiseskje smør i pannen. Smøret får frese opp og så has et par skjeer vann fra pastakokingen i pannen. Skru ned varmen og la det surre videre.

Når pastaen er halvkokt tas den ut av gryten og helles over i pannen. Spe med pastavann fra gryten mens pastaen koker ferdig i pannen - litt som når man lager risotto.

Når pastaen er nesten al dente has osten i. Litt om gangen mens det hele tiden røres i pannen. Tilsett ev. litt mer pastavann underveis, så retten blir lekker og kremet. Serveres med en gang med ekstra revet ost over.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR