Laster innhold, vennligst vent..
Pasta med løvetann

Pasta med løvetann og pecorino. Squashblomst til pynt.

Foto: Camilla Næss i TV-serien Hagen min / NRK

Pasta med løve­tann­blader

Unge, friske løvetannblader er en suveren ingrediens. Gjør som Dag Tjersland i Hagen min. Prøv pasta med løvetannblader.

Slik gjør du

Bruk unge, friske løvetannblader. Fjern stilken fra bladene. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann. La bladene koke i cirka 5 minutter. Sil dem av og avkjøl dem i kaldt vann. Press så bladene sammen til en ball og la alt vannet renne av.

Hakk bladene i små biter. Brun 1 spiseskje smør i en stekepanne. Ha i sitronsaft og skall, trekk pannen til side og ha over 4 spiseskjeer olivenolje i pannen med sitronsmøret.

Kok opp lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen al dente.

Mens du venter på at pastaen skal koke ferdig setter du stekepannen på sterk varme og tilsetter bladene. Skru ned varmen og la det surre litt, tilsett litt av pastavannet og la smakene få koke sammen. Tilsett ristede pinjekjerner.

Når pastaen er ferdig kokt har du den over i pannen og rører godt rundt slik at smakene får trukket godt inn i pastaen. Server retten med parmesan eller en mild pecorino.

Hjemmelaget pasta

Dag Tjersland serverte løvetannretten med hjemmelagede pastaskruer, strozzapreti. Har du god tid, er det absolutt verdt å prøve.

Ha melet på en bakefjøl. Lag en grop i melhaugen. Skill ut eggeplommene og ha de i gropa. Det er viktig at det ikke blir hull på gropa når du rører inn eggene. Elt ut en fast deig. Pakk den inn i plastikkfolie og la den hvile i minimum 20 minutter, helst en time.

Rull ut en pølse av deigen og kutt den i skiver. Hver skive rulles til tynne pølser, som igjen kuttes opp til passende skruelengder. Press dem flate og tvinn til skruer. Bland inn skruene i durumhvete. Kokes i ca. åtte minutter.

Kilde: Dag Tjersland i TV-serien Hagen min