Løksuppe

Smakfull løksuppe fra Dag Tjersland i TV-serien «Hagen min».

Foto: Camilla Næss / NRK

Løksuppe med chili og tomat

Ikke glem løksuppa i virvaret av middagstips! Smakfull, kjempesunn og så billig, da gitt. Her er Dag Tjerslands versjon, og den brenner litt på tunga.

Slik gjør du

Vask, skrell og skjær løken i tynne skiver. Knus løken litt med hendene før den freses i olivenolje i en passende gryte. Fres løken lett i ett par minutter. Grovkutt tomater og chili. Hvor mye chili du har avhenger av hvor sterk den er, og hvor mye chilismak du ønsker på suppa. Ha tomatene og chilien i gryten med surret løk og fres det hele sammen til det er mørt på middels svak varme. Tilsett så dijonsennep og rør godt rundt. Tilsett så brun kyllingkraft og la det småkoke til løken er mør og tomatbitene har god oppløsning. Smak eventuelt til med salt.

Skrell et hvitløkfedd og gni hvitløken på brødskivene. Hell over litt olivenolje og strø eller riv over ønsket ost. Det kan være spennende å variere ostetypene. Gratiner ostesmørbrødene til de er sprø og osten er smeltet.

Hell suppen i skåler og legg ostesmørbrød på toppen av suppen.

Kilde: Dag Tjersland, kokk i TV-serien «Hagen min»/NRK