Slik gjør du
Ertesuppe
Ha olje i en kjele. Finhakk hvitløken og fres den i oljen. Pass på at den ikke blir brent.
Ha i ertene sammen med hvitløken og la de frese med oljen under omrøring i et par minutter før du tilsetter fløte og kraft.
La suppen småkoke til ertene er møre men fremdeles har frisk grønnfarge. Kjør suppa jevn med stavmikser. Legg i en god kvast med vasket, fersk timian ev. en urtebukett med flere typer urter, og sett til avkjøling. Urtene tilfører smak. Når suppa er avkjølt fjernes urtene fra suppa. Smak til med salt og pepper.
Bakt purre med parmachips
Del purren i 10-15 centimeter lange biter. Vask og skyll den godt i kaldt vann. Det kan ofte være jord mellom purrelagene. Press den litt ned slik at lagene åpner seg. Risle over god olivenolje, salt og pepper. Bakes i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter avhengig av purras størrelse, til den er mør og lett kan spises.
Parmaskinken legges på bakepapir og stekes på 150 grader i 5-15 minutter avhengig av skinkens tykkelse. La de avkjøles på platen.
Ha suppe i serveringsskåler. Anrett parmachips i en av sprekkene i purren og sett «purrebåten» i suppen.
Tips
Plasser «purrebåten» i suppa, og pynt med ertespirer.
Foto: Camilla Næss / NRK- Server suppen med noen dråper god olivenolje på toppen. Det setter en ekstra piff på det hele.
- Pynt gjerne med ertespirer og hele, grønne, forvellede erter.
- Ertesuppen passer godt på en varm sommerdag eller før en varm hovedrett.
Kilde: Dag Tjersland, kokk i TV-serien «Hagen min»/NRK