Scones med tranebær og mørk sjokolade

Scones med mørk sjokolade, pistasjnøtter og tranebær.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Scones med tranebær og mørk sjokolade

Dette er scones av den amerikanske typen. De er søte, har ekstra smakstilsetninger og spises som de er. Det er bare å sette i gang, snart kan du nyte Lise Finckenhagens scones.

Slik gjør du

Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Grovhakk nøttene. Bland inn de andre ingrediensene. Spar litt nøtter til pynt. Bland alt sammen til en jevn deig. Del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver ca. 3 cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og del hver leiv i fire ved å skjære halvveis ned i deigen.

Pensle med vann eller melk. Dryss over resten av nøttene.
Stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen»/NRK P1+