Slik gjør du
Blåbærkompott
Skrell og finhakk eplet. Bland alle ingrediensene og la det marineres i kjøleskapet over natten.
Bakt ost
Pensle en skive surdeigsbrød med olivenolje. Legg på en tykk skive ost og en klatt crème fraîche. Topp med en klype flaksalt, noen dråper sitronsaft, flytende honning og en kvist timian.
Bak i ovnen på 220 grader til osten begynner å smelte, men fortsatt holder formen.
Pynt med noen timiankvister og server med blåbærkompott.
Tips
I oppskriften er det brukt vin som er laget på nordiske bær. Både blåbær og solbær egner seg godt til vin og er så naturlig som det kan bli. Vin laget på bær får gjerne et lavstatusstempel. Det bør vi sørge for å fjerne, mener Ella Grüssner Cromwell-Morgan.
Nordiske bær er et naturlig råstoff for både vin og likør.
Foto: Alexandra Warn / YLEDu kan også bruke blåbærkompotten til en lekker dessert:
Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i TV-serien «Hygge i Strömsö»