Ost bakt i ovnen med kompott av blåbær

Enkel snaddermat med ost og blåbær.

Foto: Alexandra Warn / YLE

Ost som er bakt i ovnen med blåbærkompott

Hvorfor gjøre det vanskelig? En enkel blåbærkompott passer til både søtt og salt. Spesielt god er den til bakt ost, dryppet med honning og sitron, på surdeigsbrød.

Slik gjør du

Blåbærkompott

Skrell og finhakk eplet. Bland alle ingrediensene og la det marineres i kjøleskapet over natten.

Bakt ost

Pensle en skive surdeigsbrød med olivenolje. Legg på en tykk skive ost og en klatt crème fraîche. Topp med en klype flaksalt, noen dråper sitronsaft, flytende honning og en kvist timian.

Bak i ovnen på 220 grader til osten begynner å smelte, men fortsatt holder formen.

Pynt med noen timiankvister og server med blåbærkompott.

Tips

I oppskriften er det brukt vin som er laget på nordiske bær. Både blåbær og solbær egner seg godt til vin og er så naturlig som det kan bli. Vin laget på bær får gjerne et lavstatusstempel. Det bør vi sørge for å fjerne, mener Ella Grüssner Cromwell-Morgan.

Bakt ost med bær og bærvin

Nordiske bær er et naturlig råstoff for både vin og likør.

Foto: Alexandra Warn / YLE

Du kan også bruke blåbærkompotten til en lekker dessert:

Hvit sjokoladekrem med blåbærkompott

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i TV-serien «Hygge i Strömsö»