Oste-VM: Sørlendinger stakk av med flere medaljer Verdensmesterskapet i ost er nettopp lagt bak oss. Osteprodusenter fra Sørlandet viser seg å være i verdensklasse. Av Victoria Marie Nordahl og Terje Sellevold
Slaget om «gudbrandsdalsosten»: – Tine selger en eventyrhistorie Gudbrandsdølene jublet først for brunosten – varianten i den kjente, røde forpakningen. Men så sank det inn. Det er en ny merkevare som skal bygges i Gudbrandsdalen. Av Mette Finborud Børresen, Marianne Duun Malmo, Astrid Gerdts og Ivar Arne Nordrum
Brunost-feber i Sør-Korea – no vil Noreg utvide satsinga i Asia Topping til kaffi, strø på pizza og som ingrediens i peanøttsmør. Brunost er «poppis» i Asia. Av Ole Kristian Svalheim og Ingeborg Grindheim Slinde
Meieri stopper investeringer – frykter framtida om regjeringa holder løftene sine Av Erik André Bjerke, Arne Sørenes og Geir Olav Slåen
Ost som er bakt i ovnen med blåbærkompott Hvorfor gjøre det vanskelig? En enkel blåbærkompott passer til både søtt og salt. Spesielt god er den til bakt ost, dryppet med honning og sitron, på surdeigsbrød.
Ost er livet for Carlos – nå har lidenskapen gitt ham en gjev pris Han er halvt bergenser og halvt spansk, kler seg som en ost, kjører rundt i en ost, og i et nedlagt samfunnshus lager han ost. Av Espen Sandmo