Ost som er bakt i ovnen med blåbærkompott Hvorfor gjøre det vanskelig? En enkel blåbærkompott passer til både søtt og salt. Spesielt god er den til bakt ost, dryppet med honning og sitron, på surdeigsbrød.
Ost er livet for Carlos – nå har lidenskapen gitt ham en gjev pris Han er halvt bergenser og halvt spansk, kler seg som en ost, kjører rundt i en ost, og i et nedlagt samfunnshus lager han ost. Av Espen Sandmo
Koreanere i kø for å kjøpe norsk brunost Ektepar har suksess med fem brunostutsalg i Sør-Korea. Nå utvider de med norske ostehøvler. Av Kristina Hågensen og Tom Haakenstad
Stadig fleire vil lage sin eigen ost AURLAND (NRK): Ystekursa ved Sogn Jord- og Hagebruksskule er populære som aldri før. Ystar og matbransjen trur høgthengjande kåringar gjer at me no står overfor ein osterevolusjon. Av Ragnhild Myklemyr
Jarlsberg-kutt kan få konsekvensar for over tjue arbeidsplassar Om lag 20 arbeidsplassar i Florø og Balsfjord står i fare når Felleskjøpet no ser konsekvensane av utflagginga av produksjonen av Jarlsberg-ost. Av Geir Bjarte Hjetland
Ytst i havet bur ystedronninga SOLUND (NRK): Heilt ute i havgapet bur kvinna som i nær 30 år har vore med og revolusjonert synet på norsk ost. Av Klara Skovro Thoresen
Verdens beste oster går rett i søpla etter oste-VM Etter at 3400 oster fredag konkurrerte om å bli verdens beste i Bergen, går nå mellom to og tre tonn ost rett i søpla etter at mesterskapet er ferdig. Av Bergit Sønstebø Svendseid