Laster innhold, vennligst vent..
Oreosnurrer

Ostekremen på toppen av snurrene får et dryss av knust oreokjeks.

Foto: Marit Hegle

Oreosnurrer

Lei av kanelsnurrer? Marit Hegle har oppskriften på en ny variant. Her er det knust sjokoladekjeks i svingene. Etter at oreosnurrene er stekt pyntes de med ostekrem og enda mer knust sjokoladekjeks.

Slik gjør du

Gjærdeig

Skjær opp smøret i små terninger og legg det utover på en tallerken, slik at det blir helt romtemperert.

Bland cirka halvparten av melet med sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Varm opp melken til den er omtrent 37 grader. Smuldre gjæren i melken og rør til all gjæren er oppløst. Bland melken inn i melblandingen og elt godt. Tilsett litt og litt mel til deigen så vidt slipper kanten. Vi ønsker en myk deig som ikke er klissete, og heller ikke å bruke mer mel enn nødvendig. Elt videre i minst 10 minutter, gjerne 15. Bruk helst kjøkkenmaskin.

Tilsett egget og elt litt videre. Tilsett så smøret gradvis i deigen. Elt videre i 6-7 minutter til du har en fin og jevn deig. Hvis deigen er litt for klissete nå, så tilsett litt mer mel. Ønsket konsistens er at den skal være bitte litt klissete på fingrene. Dekk til bollen med plastfolie og hev til dobbel størrelse på et lunt og trekkfritt sted. Hvis du har god tid, så klapp sammen deigen og la den heve opp til dobbelt størrelse igjen. Det siste er ikke nødvendig for et godt resultat.

Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 1 cm tykt.

Fyll og topping

  • Til fyllet skal du bruke 100 g smør, 200 g melis og 150 g oreokjeks.
  • Til toppingen skal du bruke 100 g smør, 2 ts sitronsaft, 400 g melis, 200 kremost og 150 g oreokjeks.

Fyll

Visp sammen smør og melis til det blir hvitt og luftig. Smør blandingen utover rektangelet. Grovhakk oreokjeks og strø bitene jevnt over smøret. Rull rektangelet sammen og skjær opp i 2 cm tykke skiver. Plasser skivene sammen på et bakepapirkledd stekebrett. Bollene etterheves i 30 minutter før de pensles med et sammenvispet egg. Stek bollene på 200 grader midt i ovner i ca. 12 minutter. Avkjøles på rist.

Topping

Når bollene er lunkne visper du sammen meierismør, sitronsaft og melis. Røres hvitt og luftig. Tilsett kremost og rør kremen jevn. Smør kremen utover bollene, og strø over grovhakkede oreokjeks.

Tips

Sjokoladekjeksen kan byttes ut med andre kjeks med fyll.

Kilde: Marit Hegle