Slik gjør du
Kyllingbuljong og kokt kyllingkjøtt
Del kyllinglårene i to, så du til sammen har åtte biter. Del hvitløkfeddene i to. Ha alt i en gryte med lokk. Gi det et oppkok, og sett varmen på middels. Kok i 50 minutter.
Når det det er ferdig, tar du ut kyllingstykkene og legger dem til side. Sil buljongen, og ha halvparten over i en termos. Resten heller du tilbake i gryten.
Kyllinglår
Dette kan du gjøre hjemme på kjøkkenet før turen eller ved bålet til fjells.
Ha litt salt og pepper på kyllingstykkene, og stek kyllingstykkene på høy varme i smør et par minutter slik at de får en fin stekeskorpe.
Kylling rett-i-koppen
Skjær et par av de kokte kyllingstykkene i små biter, og legg til siden.
Skjær gulrøtter, persillerot, og vårløk i tynne, små skiver, og ha det oppi gryten med den resterende buljongen. Gi dette et oppkok på 5 minutter, sil av grønnsakene, og legg dette sammen med kyllingbitene i en liten lukket boks eller pose. Hell buljongen over i egen termos.
Når du skal servere, fordeler du kylling og grønnsaksbitene over i porsjoner. Finhakk litt persille, som du strør før serverering.
Kilde: Jørn Hoel i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+