Kylling i termos, stekte kyllinglår og kylling rett-i-koppen

Kyllingbuljong, kylling rett-i-koppen og stekte kyllinglår er sunn og digg turmat.

Foto: Jørn Hoel

Tre ganger kylling på tur

Jørn Hoel elsker kylling og her er oppskriften på kylling som turmat i tre versjoner. Buljong på termosen, kokt og stekt kyllinglår og en rett-i-koppen kylling med buljong og grønnsaker.

Slik gjør du

Kyllingbuljong og kokt kyllingkjøtt

Del kyllinglårene i to, så du til sammen har åtte biter. Del hvitløkfeddene i to. Ha alt i en gryte med lokk. Gi det et oppkok, og sett varmen på middels. Kok i 50 minutter.

Når det det er ferdig, tar du ut kyllingstykkene og legger dem til side. Sil buljongen, og ha halvparten over i en termos. Resten heller du tilbake i gryten.

Kyllinglår

Dette kan du gjøre hjemme på kjøkkenet før turen eller ved bålet til fjells.

Ha litt salt og pepper på kyllingstykkene, og stek kyllingstykkene på høy varme i smør et par minutter slik at de får en fin stekeskorpe.

Kylling rett-i-koppen

Skjær et par av de kokte kyllingstykkene i små biter, og legg til siden.

Skjær gulrøtter, persillerot, og vårløk i tynne, små skiver, og ha det oppi gryten med den resterende buljongen. Gi dette et oppkok på 5 minutter, sil av grønnsakene, og legg dette sammen med kyllingbitene i en liten lukket boks eller pose. Hell buljongen over i egen termos.

Når du skal servere, fordeler du kylling og grønnsaksbitene over i porsjoner. Finhakk litt persille, som du strør før serverering.

Kilde: Jørn Hoel i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+