Slik gjør du
Rør smør og sukker hvitt. Bland sammen mel og bakepulver. Tilsett eggene i smør- og sukkerblandingen vekselvis med det tørre. Rør til slutt inn sitruskall, sitronsaft og korinter/rosiner.
Fyll en toppet spiseskje i papirmuffinsformer (små). Dryss over hakkede mandler og perlesukker hvis ønskelig.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter. Skal være «hvite».
Oppbevares i kakeboks. Kroningskakene er best når de ikke er helt nybakte.
Tips
- Oppskriften har Lise Finckenhagen fått av Ingjerd Eriksen, som igjen har fått den av sin svigermor. De delte den med lytterne i Holm på NRK P1+ fredag 11. desember 2020.
- Lise Finckenhagen synes den ligner på kaken som kalles Mor Monsen. Forskjellen er at her røres rosinene inn i røren, mens på Mor Monsen drysses de over.