Appelsintroika

Troika med marsipan, appelsinnougat og appelsingelé.

Foto: Marit Hegle

Appelsintroika

Appelsin og sjokolade er en fantastisk kombinasjon, kombinerer du med marsipan så har du smaken av påske. Prøv oppskriften på appelsintroika fra Marit Hegle.

Slik gjør du

Kle innsiden av en liten langpanne med plastfolie, cirka 20x30 centimeter.

Del appelsinene i 2 og press ut 1 desiliter appelsinjuice.

Lag gelé etter anvisning på pakken, men benytt bare 2,5 desiliter vann. Når alt gelepulveret har løst seg opp rører du inn appelsinjuicen. Sett geleen til avkjøling på kjøkkenbenken.

Kjevle marsipanen til et jevnt lag som er like stor som langpannen og legg marsipanen i bunnen av formen.

Riv skallet til appelsinene på et fint rivjern, du skal ha 2 spiseskjeer finrevet skall. Forsøk å få med kun den oransje delen av skallet, det hvite smaker veldig bittert.

Smelt nougaten på svak varme i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Rør inn 2 spiseskjeer finrevet appelsinskall. Spre appelsinnougaten jevnt utover marsipanen. Forsøk å få overflaten så jevn som mulig. Sett formen i kjøleskapet.

Når du merker at geleen så vidt begynner å tykne tar du formen med marsipan og nougat ut av kjøleskapet. Hell geleen over nougaten og sett formen tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer.

Løft hele troikaen ut fra formen, det kan være enklest hvis du løfter ved hjelp av plastfolien. Legg den over på en fjøl og skjær opp passe store biter med en skarp kniv.

Smelt sjokoladeovertrekket (eller sjokolade med delfiafett) i mikrobølgeovn eller over vannbad. Sjokoladen skal være helt smeltet og flytende, men den må ikke være for varm, da vil geleen smelte!

Dypp en og en bit i sjokoladen, la den renne litt fra seg og sett den på en rist slik at den får tørket.

Sjokoladebitene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet frem til de skal spises. De holder seg fint i minst 14 dager.

Tips

Prøv også troika med rød gelé.

Kilde: Marit Hegle