Sjokolademousse med blåbær, pisket krem og sjokoladerør i to porsjonsskåler.

Sjokolademousse pyntet med friske og syrlige blåbær, lettpisket fløte og sjokoladerør.

Foto: DR

Verdens beste sjokolademousse

Dette er verdens beste sjokolademousse – i alle fall hvis man spør Adam Aamann som laget denne lekre desserten i TV-serien Matmagasinet. Adam er veldig glad i mørk sjokolade, og i denne oppskriften kommer den til sin rett. Et søtt punktum på en god middag.

Slik gjør du

Sjokolademoussen må stå i kjøleskap i minst tre timer, gjerne natten over.

Sjokolademousse

Hakk sjokoladen og smelt den i en skål over vannbad med putrende vann, ikke kokende. Skru av varmen og la sjokoladen smelte langsomt.

Pisk romtempererte eggeplommer og 100 gram sukker hvitt og luftig i cirka 8–10 minutter til det er et tykt skum.

Pisk romtempererte eggehviter stive i en annen skål med 20 gram sukker til en seig marengs.

Vend først 1/3 av eggeplommemassen ned i sjokoladen og fordel godt med en ballongvisp. Tilsett deretter resten av eggeplommemassen og vend sammen med en deigskrape eller slikkepott.

Vend så de stivpiskede eggehvitene i moussen og pass på at alt er fordelt. Smak eventuelt til med rom, whisky eller konjakk.

Hell forsiktig sjokolademoussen i en sprøytepose og fordel moussen i små skåler, glass eller lignende som tar cirka 2 – 2,5 dl. Moussen kan også helles direkte i skålene.

Sett sjokolademoussen på kjøl i minst tre timer eller natten over til moussen har satt seg.

Sjokoladerør

Hakk sjokoladen og smelt den i en skål over vannbad med vann som småputrer, ikke kokende. Skru av varmen og la sjokoladen smelte langsomt.

Fordel den smeltede sjokoladen i et meget tynt lag med en metallpalett på baksiden av en bakeplate eller en kald marmorplate. La sjokoladen størkne, cirka 25 minutter, uten at den blir hard.

Skrap eller trekk paletten i en 45 graders vinke inn mot deg selv, så det automatisk rulles små rør eller spon. Legg dem på bakepapir på en tallerken og oppbevar dem i kjøleskap til de skal brukes.

Servering

Skjær blåbærene i to og fordel dem over sjokolademoussen. Pynt med lettpisket krem, kakaonibs og sjokoladerør.

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet/DR