Slik gjør du
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Legg potetene i en gryte med melken og sett den på varmen.
Skjær det hvite av purren. Del den på langs og skyll den godt i rennende vann. Skjær purren i skiver. Legg purren i gryten og kok den myk med potetene med litt salt i omtrent 10 minutter. Hvis du har ramsløk legger du den også i gryten. Kjør suppen jevn med fløte i en blender. Avkjøl. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og crème fraîche.
Drypp over god olivenolje. Riv grove biter av ristet brød og bruk det som skje.
Tips
- Hvis du serverer suppen varm blir den kjempegod med brunt smør i stedet for olje.
- Suppen er god å fryse. Men da skal den varmes opp etter tining og mikses for så å avkjøles og serveres kald.
Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE