Suppe på poteter og purreløk

Potet- og purreløksuppe med ristet brød og olje. Har du tilgang på ramsløk, så har du det i suppen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Suppe på poteter og purreløk – vichyssoise

Vichyssoise er en frisk og mild fransk suppe med poteter og purreløk som er like god kald som varm. Her nyter vi den som en sval sommersuppe med ristet brød.

Slik gjør du

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Legg potetene i en gryte med melken og sett den på varmen.

Skjær det hvite av purren. Del den på langs og skyll den godt i rennende vann. Skjær purren i skiver. Legg purren i gryten og kok den myk med potetene med litt salt i omtrent 10 minutter. Hvis du har ramsløk legger du den også i gryten. Kjør suppen jevn med fløte i en blender. Avkjøl. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og crème fraîche.

Drypp over god olivenolje. Riv grove biter av ristet brød og bruk det som skje.

Tips

  • Hvis du serverer suppen varm blir den kjempegod med brunt smør i stedet for olje.
  • Suppen er god å fryse. Men da skal den varmes opp etter tining og mikses for så å avkjøles og serveres kald.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE