Ramsløkpuré

Finner du ramsløk, så lag puré eller pesto av den!

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Ramsløkpesto

Har du et ramsløksted er du heldig. Lag pureér eller pesto, og ha på sterile glass. Nydelig til pasta, salater og som pålegg.

Slik gjør du

Ramsløkpuré og pesto

Når du vil bevare ramsløken lenge er det smart med en puré-variant uten sitron og parmesan. Da bevares fargen lenge.

Sitron og eventuell ost kan tilsettes når du skal bruke pureén.

Kjør ramsløk, valnøtter, pinjekjerner og olivenolje glatt i blender eller kjøkkenmaskin. Hell over i sterile glass, så holder den seg lenge.

Vil du bruke ramsløkpureén til grillolje, kan du tilsette mer olje. Vi du ha en pestotype, tilsetter du parmesan.

Tips

Pesto i glass

Lagre i sterile glass. Uten sitron og parmesan for å bevare grønnfargen.

Foto: NRK

Sterilisering av glass: Sylteglassene kokes i vann, og husk å ta med syltestrikken i prosessen. Avkjøles før man fyller på med det som skal syltes, og skrur lokket igjen. Husk å sette glassene opp ned slik at det dannes vakum.

Kilde: Dag Tjersland i Hagen min