Stekt makrell med spinatkrem

Stekt makrell med tomat, asparges, spinatkrem og poteter. Middagen er pyntet med stemors- og rapsblomster.

Foto: Eva Robild / SVT

Stekt makrell med spinatkrem

Vårens første gaver fra naturen, som ramsløk, nesler, spinat, raps og nypoteter, serveres til makrell og tomat.

Slik gjør du

Skjær alle bein fra makrellen og dra av det ytterste skinnet på filetene. Salt makrellen lett og legg den på et fat.

Vask tomatene og skjær dem i centimetertykke skiver. Legg dem på makrellen. Legg på ramsløk, løpstikke og litt revet sitronskall. Press over litt sitronsaft og ha på cirka 2 spiseskjeer olje. La makrellen marinere i cirka 1 time.

Stek makrellen bare på skinnsiden i en veldig varm stekepanne med litt olje, til du ser at den er nesten gjennomstekt.

Legg makrellfiletene på serveringstallerkener med skinnsiden opp. Legg over tomatene som har ligget på fisken. Stek ramsløken og løpstikken og legg dem over tomatene.

Stek aspargesen i en varm stekepanne med litt olje og salt og server sammen med makrellen.

Kok opp 2 liter vann og kok spinaten kort, til den er myk, omtrent 30 sekunder. Legg spinaten i isvann, så kokingen stopper. Kjør spinaten til en jevn krem sammen med litt kaldt vann og 2 spiseskjeer olje. Smak til med salt.

Kok potetene i vann med litt salt. Kok i cirka 15 minutter til de er møre. Bland potetene med spinatkremen.

Pynt retten med dill, stemorsblomster og økologiske rapsblomster.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT