Kveita er fredet på vinterhalvåret, men Fiskeridirektoratet får meldinger om at regelverket i fredningstiden er for strengt.
Prisvinnende matgründer deler sin eksklusive oppskrift.
Christer Rødseth serverer grillet villkveite med hjertesalat, bakte tomater, salat av små sommergrønnsaker og hollandaisesaus i Sommeråpent.
Fiskekaker inspirert av det thailandske kjøkken, servert med kål og grovhakkede grønnsaker. Oppskriften fra Jonathan Romano passer som middag til fire eller lunsj til flere.
I samarbeid med Det norske kokkelandslaget byr TV-aksjonen på en spennende fiskerett fra Colombia – med en norsk vri! Ceviche er ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr i syra, og dette får proteinene til å koagulere i fisken slik at den faktisk blir kokt.
Jørn Hoels oppskrift på kveite som er «kokt» i sitron- og limesaft, og servert med koriander og rosa grapefrukt.
Geir Skeie har mye på ingredienslisten i sin oppskrift på festmiddag av kveite, men ikke la deg skremme. Han bruker velkjente metoder for å lage maten.
Øyvind Bøe Dalelv er vant med å få servert kveite første juledag. De fine fiskestykkene serveres med glaserte gulrøtter, kokte gulløyepoteter og sandefjordsmør.
Frode Selvaag har en bankers oppskrift på helstekt kveite. Kjøp fisken i god tid og stek den i stekeovnen. Det er kortversjonen av oppskriften.