Fiskeridirektoratet: Kveite skal slippes tilbake i sjøen under fredning Kveita er fredet på vinterhalvåret, men Fiskeridirektoratet får meldinger om at regelverket i fredningstiden er for strengt. Av Erlend Hykkerud
Grillet kveite med hollandaise Christer Rødseth serverer grillet villkveite med hjertesalat, bakte tomater, salat av små sommergrønnsaker og hollandaisesaus i Sommeråpent.
Friterte fiskekaker med sommerkål Fiskekaker inspirert av det thailandske kjøkken, servert med kål og grovhakkede grønnsaker. Oppskriften fra Jonathan Romano passer som middag til fire eller lunsj til flere.
Ceviche fra Colombia I samarbeid med Det norske kokkelandslaget byr TV-aksjonen på en spennende fiskerett fra Colombia – med en norsk vri! Ceviche er ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr i syra, og dette får proteinene til å koagulere i fisken slik at den faktisk blir kokt.
Ceviche med rosa grapefrukt Jørn Hoels oppskrift på kveite som er «kokt» i sitron- og limesaft, og servert med koriander og rosa grapefrukt.
Stekt villkveite med linser, bakte rotgrønnsaker og rødvinssaus Geir Skeie har mye på ingredienslisten i sin oppskrift på festmiddag av kveite, men ikke la deg skremme. Han bruker velkjente metoder for å lage maten.
Kveite med glaserte gulrøtter og sandefjordsmør Øyvind Bøe Dalelv er vant med å få servert kveite første juledag. De fine fiskestykkene serveres med glaserte gulrøtter, kokte gulløyepoteter og sandefjordsmør.
Helstekt kveite Frode Selvaag har en bankers oppskrift på helstekt kveite. Kjøp fisken i god tid og stek den i stekeovnen. Det er kortversjonen av oppskriften.