Ceviche med rosa grapefrukt

Jørn Hoel plusser på med mango, paprika og rød løk til ceviche med rosa grapefrukt.

Foto: Jørn Hoel

Ceviche med rosa grapefrukt

Jørn Hoels oppskrift på kveite som er «kokt» i sitron- og limesaft, og servert med koriander og rosa grapefrukt.

Slik gjør du

Skjær fisken i passende biter, 5-7 cm lange og litt under 1 cm tykke, som sashimibiter. Legg fisken i en bolle. Ha passende mengde maldonsalt over fisken. Press saften av lime og sitron, og hell over fisken. La dette stå i kjøleskap i minimum et par timer.

Skjær skallet av grapefruktene, og pass på at ingenting av det hvite sitter igjen på kjøttet. Skjær båtene av grapefruktene, og legg i en liten bolle, sammen med saften fra frukten. Plukk bladene fra korianderurten, og finhakk halvparten, mens resten beholdes som hele blader. Legg til side.

Når fisken er ferdig «kokt» i syren, anretter du på et stort serveringsfat. Du ser at fisken har blitt «hvitere» i fargen. Først har du litt av sitron/limesaften på fat. Strø over den finhakkede korianderen. Legg deretter fiskestykkene pent oppå. Ha saft fra grapefrukten over fisken, og legg grapefruktbåtene fint rundt og oppå fisken. Kvern litt pepper på, og dryss extra virgin olivenolje over. Pynt med koriander og fennikelblader.

Tips

Godfisk.no opplyser Norges Sjømatråd at all fisk, med unntak av norsk oppdrettslaks, må fryses ned i minst 24 timer før du kan spise den rå.

Kilde: Jørn Hoel i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+