Slik gjør du
Kveite
Krydre med salt og pepper. Stek fisken på høy varme med olje til den er gyllen på skinnsiden. Snu fisken og ha i smør, timian og sitronskall.
Reduser varmen til halv effekt, og stek cirka tre til fire minutter. Øs litt smør over under stekingen.
Linser
Skyll linsene godt før du koker dem. Surr finhakket løk i en kjele sammen med smøret. Løken skal bli blank. Ha i linsene, hell over kraft og kok linsene møre. Smak til med salt og pepper, og ha i olivenolje før servering.
Rødvinssaus
Varm opp timian, pepper, laurbærblad og sukker sammen med løken i oljen. Ha på rødvin, og kok til all væske har fordampet. Ha på kraften, kok opp og reduser mengden til halvparten.
Smak til med salt, og rør inn smøret til slutt. Bruk en kraftig rødvin til denne sausen – de letteste rødvinene vil ikke gi nok smak. Jo bedre vin, desto bedre saus.
Bakte rotfrukter
Kutt grønnsakene i grove biter, og stek den gylne i en stekepanne med smør, olje, salt, hvitløkfedd og timian. Sett dem i ovnen på 180 grader, og bak dem til de er møre.