TV-aksjonens mat fra Colombia

Denne retten kan fungere som både forrett og hovedrett, og er fargerik og smakfull. Her presentert av kokk Aron Espeland.

Ceviche fra Colombia

I samarbeid med Det norske kokkelandslaget byr TV-aksjonen på en spennende fiskerett fra Colombia – med en norsk vri! Ceviche er ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr i syra, og dette får proteinene til å koagulere i fisken slik at den faktisk blir kokt.

Slik gjør du

Korianderemulsjon

Ha koriander, spinat og olje i en blender og kjør det helt glatt. Hell det over i en kjele og varm blandingen sakte opp til kokepunktet. Avkjøl blandingen.

Knus to eggeplommer og hell dem over i en bakebolle. Spe med koriander og olje. Smak til med salt og sitron.

Fisk

Skjær kveiten i terninger og hell over limejuice. La det trekke i 1-2 minutter. Fisken vil nå «kokes» av syren i limen. Hell kveiten over på et rent kjøkkenhåndkle og la tørke.

Del avokadoene og paprikaen i små terninger. Rens granateplene og bland alt i en bolle, sammen med kveiten. Avslutt med å tilsette korianderemulsjonen og fersk koriander.

Tips

Retten kan serveres som en forrett til fire eller hovedrett til to.