Julekveite med sprøstekt grønnkål og karamellisert løk.
Foto: Máret Rávdná Buljo

Julekveite med sprøstekt grønnkål og karamell­isert løk

Den prisvinnende matgrunderen Máret Rávdná Buljo lager julemat i kun samiske tradisjoner. Her får du hennes eksklusive oppskrift på julekveite med sprøstekt grønnkål og karamellisert løk.

Slik gjør du

Bland hvetemel, salt og pepper.

Hell blandingen på et tallerken og vend kveitestykkene i den.

Varm smøret godt i en stekepanne. Stek kveitestykkene i det, ett minutt på hver side.

Tilsett vann i stekepannen og kok kveiten i ca 10 min. på svak varme. Så heller du fløten i pannen og lar det blandes og tykne.

Sprøstekt grønnkål

Skyll grønnkålen i vann, og tørk av godt. Varm opp olivenolje i ei gryte og slipp grønnkålen oppi. Du kan strø litt salt oppå. Fres grønnkålen til den blir sprø.

Ta grønnkålen ut av pannen og la oljen renne av.

Karamellisert løk

Skjær løken i biter og stek det i smøret. Strø på med salt og pepper. Når løken begynner å bli brun så strør du sukkeret over det og blander det med balsamico eddiken.

Grønnsaker

Kok potetene.

Rasp gulroten.

Tyttebærsyltetøy bruker man også ofte til fiskeretter.

Velbekomme og god jul!

Tips

Vi har også oppskriften på samisk.

Kilde: Máret Rávdná Buljo