Laster innhold, vennligst vent..
Asparges med ferskpoteter, dillmajones og pepperrot

De lilla blomstene fra gressløk gir ekstra farge og smak til poteter med asparges og dillmajones.

Foto: Eva Robild / SVT

Asparges med ferskpoteter og dillmajones

Asparges og poteter er perfekt tilbehør på sommerbuffeten. Eller som en egen rett med årets første poteter og asparges.

Slik gjør du

Vask og kok potetene i saltet vann sammen med et par dillkvister.

Varm opp olje til cirka 45 grader. Skjær resten av dillen grovt, ta vare å et par kvister til serveringen. Ha dillen i et mikseglass. Hell i den varme oljen og bland i minst ett minutt, eller til oljen er blitt skikkelig grønn. Sil oljen.

Lag en tykk majones ved hjelp av stavmikser. Begynn med eggeplommen, litt salt og cirka 1 spiseskje vann. Miks sammen, og tilsett dilloljen i en jevn stråle. Smak til med salt.

Stek asparges i litt olje og salt.

Server asparges med nykokte poteter, dillmajones, revet pepperrot, dillkvister og gressløkblomster eller hakket gressløk.

Tips

Spiser du vegansk? Hopp over majonesen, eller erstatt den med et vegansk alternativ.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT