Slik gjør du
Den hvite aspargesen må forkoke før den grilles, det trenger ikke den grønne.
Skrell den hvite aspargesen og kok den i lettsaltet vann med litt presset sitron.
Riv parmesanen og rør inn yoghurt, melk, majones, hakket ansjos og revet hvitløk. Smak til med salt, svart pepper og sitron.
Pensle aspargesen med olivenolje og legg den på grillen. Snu den så den grilles helt rundt. Den grønne aspargesen trenger litt mer tid på grillen enn den forkokte hvite. Aspargesen er ferdig når den gir etter når man klemmer på den.
Skjær den grillede aspargesen i biter og mariner den i finhakket sjalottløk, olivenolje og sitronsaft.
Ikke bland aspargesen ned i parmesandressingen, da forsvinner den fine smaken.
Server i stedet med ruccola og drypp dressingen over.
Kilde: Paul Svensson i Tv-serien «Hygge i Strömsö»/YLE