Stekt asparges med zhoug

Asparges som er stekt i panne eller wok sammen med pimientos krydret med en sterk chilipaste.

Foto: Philip Nussbaum Varlev / DR

Stekt asparges med zhoug

Stekte asparges smaker fantastisk, og her får du en super oppskrift på spicy asparges med hjemmelaget chilipasta. Det eneste du skal tenke på, er at du ikke må spare på krydderet.

Slik gjør du

Zhoug

Sånn lager du din egen chilipasta opprinnelig fra Jemen.

Rist like deler spisskummen og korianderfrø på svak varme i en tørr panne. Pass på at de ikke brenner seg.

Skrell et fedd hvitløk og ha det i en morter sammen med to grønne chili. Tilsett litt grovt salt, det gjør det enklere å knuse ingrediensene.

Ha bladene av en bunt frisk koriander i morteren. Stilkene gjemmer du til senere.

Tilsett krydderne, litt sitronsaft og nøytral olje. Knus ingrediensene i morteren til chilipastaen har en god fast konsistens. Smak til med litt mer sitronsaft.

Stekt asparges

Fordel olje jevnt i en panne, gjerne en wok, og varm opp til den er rykende.

Skjær asparges i passe biter, legg dem i pannen og stek dem lynraskt i cirka 20 sekunder. Legg i pimientos og stek dem så de får en god stekeskorpe. Vent i ett minutt og tilsett pinjekjernene.

Rør rundt i pannen slik at det ikke brenner seg fast.

Tilsett grovhakket ramsløk og bladbeter sammen med finhakkede korianderstilker.

Ha til slutt i chilipastaen og rør alt sammen, eventuelt med litt vann eller nøytral olje. Smak til med sitronsaft fra en hel sitron.

Anrett på tallerkener eller fat og server. Bon appétit!

Tips

Oppskriften angir ikke eksakte mengder. Bland i krydder, ramsløk og bladbeter etter smak.

Pimientos de padron er små grønne paprika fra Spania. De varierer i styrke.

Kilde: Jonathan Zeuthen Knoll og Daniel José Abiani i TV-programmet «Dagens grønnsak»