Sjokolademousse Konditor Pascal Dupuy deler oppskriften på lekker sjokoladedessert med hvit sjokolade.
Trio panna cotta En deilig dessert som også de med gluten-, egg- eller nøtteallergi kan nyte. Her får du en base på vanilje panna cotta som du kan variere og utvide etter eget ønske. Vær kreativ og lek deg med frukt og smak!
Biff Stroganoff Petter Schjerven lager middag med nostalgi: Biff Stroganoff med potetstappe. Oppskriften har han funnet i bestemors kokebok.
Mias karrireker Mia Gundersen serverer en forrett med avokado og reker med mye sterk smak i Førkveld-kjøkkenet.
Scampi for ganer som elsker mye smak Varmrett med scampi og mye smak. Mia Gundersen gir deg oppskriften i Førkveld.
Sushiris og sushimarinade Sushi er ikke nødvendigvis synonymt med rå fisk, selv om det er det vanligste. Sushi betyr egentlig marinert ris. Til sushi bruker vi sushiris, som er en rundkornet ris. Risen blir «marinert» i en blanding av riseddik, sukker, salt og konbu, som er en type tørket tang.
Sashimi av kamskjell Sashim er fisk/grønnsaker uten ris (og er derfor ikke er sushi). Sashimi er sashimi. Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon lager sashimi med kamskjell i Førkveld.
Maki Maki er en type sushi som lages ved at et blad med nori (tørket tang ) dekkes med ris, fylles med det man måtte ønske, og rulles. Hver rull skjæres så i 6 eller 8 biter. Her får du oppskriften på maki med laks og vårløk og maki med tunfisk og avokado.
Når du vil invitere til helgebrunsj Brunsj er laget for å nytes en lang og avslappet formiddag i selskap med andre. Her skal man sitte lenge til bords. Av Kristin Eriksen
Nigellas meatzza Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.
Suksessterte Suksessterten ser imponerende ut med tre lag mandelbunn, tre lag gul krem og sjokoladeglasur på toppen. Marit Hegle tar deg gjennom oppskriften steg for steg.
Bestefars bankekjøtt Når kjøttet skal koke lenge blir det en typisk søndagsmiddag. Lise Finckenhagen serverer bestefars bankekjøtt med gulrøtter, purre og potetstappe.
Eltefritt frokostbrød Bland sammen brøddeigen om kvelden. La den stå under plast til neste morgen. Stek brødet og du har ferskt brød til frokosten.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.