Sjokolademousse Konditor Pascal Dupuy deler oppskriften på lekker sjokoladedessert med hvit sjokolade.
Trio panna cotta En deilig dessert som også de med gluten-, egg- eller nøtteallergi kan nyte. Her får du en base på vanilje panna cotta som du kan variere og utvide etter eget ønske. Vær kreativ og lek deg med frukt og smak!
Biff Stroganoff Petter Schjerven lager middag med nostalgi: Biff Stroganoff med potetstappe. Oppskriften har han funnet i bestemors kokebok.
Mias karrireker Mia Gundersen serverer en forrett med avokado og reker med mye sterk smak i Førkveld-kjøkkenet.
Scampi for ganer som elsker mye smak Varmrett med scampi og mye smak. Mia Gundersen gir deg oppskriften i Førkveld.
Sushiris og sushimarinade Sushi er ikke nødvendigvis synonymt med rå fisk, selv om det er det vanligste. Sushi betyr egentlig marinert ris. Til sushi bruker vi sushiris, som er en rundkornet ris. Risen blir «marinert» i en blanding av riseddik, sukker, salt og konbu, som er en type tørket tang.
Sashimi av kamskjell Sashim er fisk/grønnsaker uten ris (og er derfor ikke er sushi). Sashimi er sashimi. Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon lager sashimi med kamskjell i Førkveld.
Maki Maki er en type sushi som lages ved at et blad med nori (tørket tang ) dekkes med ris, fylles med det man måtte ønske, og rulles. Hver rull skjæres så i 6 eller 8 biter. Her får du oppskriften på maki med laks og vårløk og maki med tunfisk og avokado.
Brytebrød med parmesanost Brytebrødet er fint tilbehør til supper, salater og pastaretter. Det kan nytes slik det er, men det smaker ekstra godt hvis du deler det på midten og stryker på litt godt smør.
Juksebacalao Lise Finckenhagen lager fiskemiddag med lettsaltet torsk. Hun har hoppet over klippfisken, men tilbehøret er det samme som mange bruker i bacalao.
Kanelknuter med vaniljekrem og solbær Gjærbakst med friske bær og vaniljekrem fra Lise Finckenhagen. Alt på en gang i en bolle: smør, sukker og kanel, vaniljekrem og rørte solbær. Deigen skal bare heve en gang.
Panna cotta med lime Fløyelsmyk dessert med frisk smak av lime. Fløtepuddingen får en frisk smak av frukt og bær med bringebær eller pasjonsfrukt.
Piadina på to måter Ost og skinke eller stekte grønnsaker mellom tynne brød? TV-kokken Gino D'Acampo lager pesto som passer til begge.
Hvit pizza med kantarell Lise Finckenhagen lager pizzaen hvit ved å bytte ut tomatsaus med crème fraîche. Kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje bidrar med mye smak i hennes oppskrift.