Trio panna cotta

Konditor Pascal Dupuy setter glassene på skrå mens geleen stivner. Så har han panna cotta i og pynter med bær til slutt.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Trio panna cotta

En deilig dessert som også de med gluten-, egg- eller nøtteallergi kan nyte. Her får du en base på vanilje panna cotta som du kan variere og utvide etter eget ønske. Vær kreativ og lek deg med frukt og smak!

Slik gjør du

Vanilje panna cotta

Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestang delt på langs. Tilsett gelatin som har vært bløtlagt i kaldt vann. Avkjøl ved å røre av og til. Når gelatinen begynner å bli litt stiv, kan du fylle opp formene. For at pannacottaen skal bli rund og fyldig i munnen er det viktig at den ikke er for varm. Den skal være lun.

Jordbærgelé

Kok opp alle ingrediensene. Tilsett gelatin som har vært bløtlagt i kaldt vann. Avkjøl og sil uten å røre slik at saften fra jordbærene blir klar.

Karamellgelé

Lag karamell med sukker og ca. 50 g vann. Pass på å bruke varmt vann i karamellen. Det er viktig at temperaturforskjellen mellom vannet og karamellen ikke er for stor. Er den det, kan innholdet sprute ut av kasserollen og du kan brenne deg. Når karamellen har fått sin gylne farge, tilsetter du resten av vannet litt etter litt. Tilsett krydder og kok opp i ca. 2 min. Tilsett gelatin som har vært bløtlagt i kaldt vann.

Pasjonsfruktgelé

Kok opp vann og sukker. Tilsett gelatinplatene etter at du har bløtlagt dem i kaldt vann. Til slutt rører du inn pasjonsfruktpureen.

Montering

Plasser glass på skrå oppi for eksempel en eggekartong og hell i geleen. Slik får du en spennende skrå gelé. La geleen stivne i minst 1 time i kjøleskap eller fryser (på skrå). Ta glassene ut av kartongen og sett dem på et brett. Fyll opp med vanilje panna cotta og la den stivne i kjøleskapet. Pynt med bær, eple, ananas eller det du ønsker.

Tips

Pascal Dupuy lager også sjokolademousse med marengs.

Kilde: Pascal Dupuy i TV-serien Førkveld