Sashimi av kamskjell

Sashim er fisk/grønnsaker uten ris (og er derfor ikke er sushi). Sashimi er sashimi. Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon lager sashimi med kamskjell i Førkveld.

Slik gjør du

Skjær kamskjell i tynne skiver. Press litt lime over og pynt med ørretrogn.

Sushi/sashimi har noen faste følgesvenner:
Soyasaus
Bruk japanske varianter til sushi (med mindre du foretrekker soyasaus fra andre land).

Wasabi
Wasabi er en type pepperrot. Has egentlig under fisken eller inne i makien, men i Norge blander vi den i soyasausen.

Gari
Gari er syltet ingefær. Gari skal spises mellom hver forskjellige sushibit du spiser for å rense smaksløkene.

Tips

Flere forslag til fisk til sashimi: Laks, tunfisk, kveite, hamachi, dorade, havabbor og makrell kan brukes. Når du skjærer fisk til sashimi,er det viktig å kutte fisken på tvers av fibrene.
Skjær i tynne skiver og dander fisken på et fat.

Se også: Flere oppskrifter fra Førkveld

Kilde: Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon i Førkveld