Maki

Maki er en type sushi som lages ved at et blad med nori (tørket tang ) dekkes med ris, fylles med det man måtte ønske, og rulles. Hver rull skjæres så i 6 eller 8 biter. Her får du oppskriften på maki med laks og vårløk og maki med tunfisk og avokado.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Ta et halvt noriblad. Dekk det med ca. 80–100 g ris. Snu slik at risen ligger ned. Fyll med den fisken og de grønnsakene du måtte ønske.
Forsiktig med å fylle for mye, for da blir det vanskelig å «lukke» makien. Rull den sammen slik at den festes i endene. Klem den forsiktig slik at den blir fast. Skjær den i 6 biter.

Sushi/sashimi har noen faste følgesvenner:
Soyasaus
Bruk japanske varianter til sushi (med mindre du foretrekker soyasaus fra andre land).

Wasabi
Wasabi er en type pepperrot. Has egentlig under fisken eller inne i makien, men i Norge blander vi den i soyasausen.

Gari
Gari er syltet ingefær. Gari skal spises mellom hver forskjellige sushibit du spiser for å rense smaksløkene.

Tips

Oppskrift:

Se også: Flere oppskrifter fra Førkveld

Kilde: Jan Kristian Dahl og Jas Kahlon i Førkveld