Slik gjør du
Skjær kjøttet i tykke strimler, og krydre med salt og malt svart pepper. Varm olje i en dyp panne over høy varme.
Ha halvparten av kjøttet i pannen, og stek i ett minutt. Legg det brunede kjøttet utover en stor tallerken. Brun resten av kjøttet på samme måte, og legg det også til side.
Smelt to spiseskjeer av smøret over middels høy varme i den samme pannen (ikke skyll pannen, for kjøttet har etterlatt seg mye god smak). Stek sjalottløken i to minutter, ha i soppen og stek videre i 8-10 minutter, til det meste av væsken fra soppen har fordampet.
Ha i madeira, portvin eller konjakk og oksekraft. Kok videre på middels lav varme i en ti minutters tid, til væsken har tyknet litt. Rør inn rømme og sennep. Ha i kjøttet og det som måtte være igjen av stekesafter fra kjøttet.
La det hele trekke i to minutter, til kjøttet er varmt, men fortsatt saftig. Ha retten over på et serveringsfat, rør inn dill, strø over paprikapulver og server.
Potetstappe
Skrell potetene. Kok potetene møre. Hell av vannet. La potetene dampe et lite øyeblikk. Tilsett smør og melk eller fløte. Bruk et jern til å mose potetene. Ha eventuelt i salt til slutt.