Medisterpølser og medisterkaker

– Medisterkaker og medisterpølser blir mye bedre om du lager dem selv, sier Stig Juelsen.

Foto: Stig Juelsen

Medisterpølser og medisterkaker

Kokk Stig Juelsen bruker samme deig til medisterkakene og medisterpølsene.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Ingefær kuttes fint. Grovkvern alle ingrediensene en gang. Det hele eltes sammen, deigen må ikke bli for bløt. Deigen fylles på tarmer, ikke for fast.

Amatørens måte å stappe pølser på
Klipp opp tarmen i fire like store deler.

Kutt en plastflaske i to.

Knytt en knute i den ene enden av tarmen og tre den deretter inn på «flasketrakten», la 2 cm henge på utsiden. Så er det bare å begynne å stappe, hjelp til ved å trekke tarmen av etterhvert som den fylles. Pass på at den ikke blir for fast. Når du har fylt nesten hele tarmen trekker du den av flasken og knyter for enden. Har du trøbbel med å slå en knute kan du godt hjelpe til med en hyssing.

Tvinn tarmen slik at du får 4 pølser på hver halvmeter med tarm.

Koke pølse
Kok opp vann og la pølsen trekke i 20 minutter. Nå kan den spises som den er, men aller best blir den om den får avkjøle seg og hvile et døgn i kjøleskapet.

Medisterkaker
Samme deig bruker du til medisterkaker. Kakene stekes som kjøttkaker.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen