NRK Meny
Leverpostei

Stig Juelsen lager alltid leverpostei til jul. Når den ennå er varm serveres den med sjampinjong og bacon. Resten brukes til pålegg gjennom julen.

Foto: Stig Juelsen

Leverpostei

Kokken Stig Juelsen foreslår å servere den lune leverposteien med sprøstekt bacon, stekt sjampinjong, sylteagurker, kapers og grovt brød.

Slik gjør du

Rens leveren for hinner og årer, skjær i små biter.

Kutt kjøtt, flesk og løk grovt.

Ha alt i kjøttkvern og kvern det grovt.

Hvit saus
Smelt smøret. Rør inn hvetemel og spe med melk. La det småkoke et par minutter.

Sett til avkjøling. Pisk deretter inn eggene.

Leverpostei
Bland det malte kjøttet og sausen veldig godt.

Finhakk ansjosen og bland med de øvrige krydderne. Ha dette i leverposteirøren. Fordel leverposteirøren i to brødformer eller i en ildfast form.

Stek i vannbad (fyll en større form med vann og sett brødformene oppi) ved 120 ºC i ca 55 minutter. Legg på noen skiver med klementiner på toppen de siste 15 min.

La stå i formene i minst 10 minutter før du serverer den eller du avkjøler den og spiser den kald på skiva.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen