Fjæresauløk Fjæresauløk kalles Nordens koriander. Den skal bare spises i små mengder, bruk den derfor bare som krydder. Kristine Enger bruker den til laks på knekkebrød.
Strandkvannsirup Når du skal ha noe søtt til desserten er sirup laget på strandkvann et godt alternativ. Kristine Enger plukker strandkvann ute i naturen og bruker strandkvannsirup på gresk eller tyrkisk yoghurt til dessert.
Mjødurtsaft med løpstikke Lag saft av det du finner i naturen! Kristine Enger plukker unge skudd av mjødurt og koker saft.
Dette kan du spise fra hage og skog Ordfører i «persillebygda» Randaberg går tur for å samle mat i naturen hver uke. Her får du hennes beste oppskrifter fra hagens eget matfat. Av Siri Bjelland Berven, Eirin Larsen og Einar Espeland
Teblanding med norske blader Te av tørket brennesle, løvetann og bjørkeblader blir helt gjennom norsk.
Gåselabb-pannekaker Gåselabb er det lokale navnet på skvallerkål. Kristine Enger bor i Randaberg og bruker nærområdet til å sanke mat rett fra naturen. Gåselabb eller skvallerkål kan brukes i pannekakerøren.
Eggerøre med ramsløk Bruk ramsløk istedenfor gressløk når du lager eggerøre på våren. Gressløken kan heller få ta over mot sommeren, når den er på sitt beste.
Kryddersmør med ramsløk Ramsløken kan erstatte eller supplere hvitløk i nesten all mat. Tåler du dårlig vanlig løk eller hvitløk, kan du likevel godt tåle ramsløk. Ramsløksmør brukes til karbonader og biff.
Karbonader med skvallerkål Bruk friske, unge blad av skvallerkål til matlaging. De har en pikant smak av selleri. Kristine Enger bruker skvallerkål i karbonadene.