Kryddersmør med ramsløk

Kristine Enger ruller sammen ramsløksmøret til to pølser, før hun legger det i fryseren.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Kryddersmør med ramsløk

Ramsløken kan erstatte eller supplere hvitløk i nesten all mat. Tåler du dårlig vanlig løk eller hvitløk, kan du likevel godt tåle ramsløk. Ramsløksmør brukes til karbonader og biff.

Slik gjør du

Skyll ramsløkbladene i rennende vann. Kjør bladene i en food-prosessor/blender til alt er kuttet opp. Bland inn det myke smøret. Kjør så lenge at alt blir godt blandet og smøret har fått en fin grønn farge uten å smelte. Bre smøret utover på et matpapir, i et halvt centimeter tykt rektangulært lag. Pepre lett på toppen. Settes i kjøleskap inntil 1 time.

Rull smøret med matpapiret inn fra begge endene slik at du får to kryddersmørpølser som møtes på midten. Del pølsene fra hverandre. Pakk de inn i hvert sitt nye matpapir, puttes i en blank frysepose og legges i fryseboksen. Tas opp og brukes som kryddersmør til biff og karbonader.

Kilde: Kristine Enger i Morgenlokalen/NRK Rogaland