Kryddersmør med ramsløk

Kristine Enger ruller sammen ramsløksmøret til to pølser, før hun legger det i fryseren.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Kryddersmør med ramsløk

Ramsløken kan erstatte eller supplere hvitløk i nesten all mat. Tåler du dårlig vanlig løk eller hvitløk, kan du likevel godt tåle ramsløk. Kryddersmør med ramsløk brukes til karbonader og biff.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skyll ramsløkbladene i rennende vann. Kjør bladene i en food-prosessor/blender til alt er kuttet opp. Bland inn det myke smøret. Kjør så lenge at alt blir godt blandet og smøret har fått en fin grønn farge uten å smelte. Bre smøret utover på et matpapir, i et halvt centimeter tykt rektangulært lag. Pepre lett på toppen. Settes i kjøleskap inntil 1 time.

Rull smøret med matpapiret inn fra begge endene slik at du får to kryddersmørpølser som møtes på midten. Del pølsene fra hverandre. Pakk de inn i hvert sitt nye matpapir, puttes i en blank frysepose og legges i fryseboksen. Tas opp og brukes som kryddersmør til biff og karbonader.

Kilde: Kristine Enger i Morgenlokalen/NRK Rogaland