Karbonader med skvallerkål
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Karbonader med skvallerkål

Bruk friske, unge blad av skvallerkål til matlaging. De har en pikant smak av selleri. Kristine Enger bruker skvallerkål i karbonadene.

Slik gjør du

Skvallerkålen vaskes. Fjern stilker av litt størrelse. Hakket skvallerkål blandes med karbonadedeigen, finhakket hvitløk, salt og pepper. Ha i vannet og elt deigen for hånd til den har rette konsistens til å forme karbonadene. Form karbonadene i ønsket størrelse. Stekes i smør på begge sider til de er gjennomstekte, gjerne litt rosa i midten.

Prøv ovnsbakte potetbåter og en god salat med dryss av frisk skvallerkål som tilbehør. Prikken over i-en er en klatt med Røros-rømme.

Kilde: Kristine Enger i Morgenlokalen/NRK Rogaland